Οι μαθητές του 4ου ΕΠΑΛ Αθήνας ανακαλύπτουν, καταγράφουν και αναδεικνύουν την αρχιτεκτονική της γειτονιάς του σχολείου

Σκοπός της δράσης η οποία υλοποιείται στα πλαίσια του ΜΝΑΕ (Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ)  είναι η συγκέντρωση πληροφοριών και στοιχείων για όλα τα κτίρια αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος στην γειτονιά του σχολείου μας.


Πολυκατοικία Γιαννουλάτου, Πατησίων 348 και Λασκαράτου

Οι μαθητές αναζητούν κτίρια αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, παλιά ή και νεώτερα, στην γειτονιά του σχολείου, που είναι οι περιοχές Αγιος Ελευθέριος, Άνω Πατήσια και Κυπριάδου. Οι πληροφορίες ανα κτίριο αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο. 
Στο πλαίσιο του μαθήματος Εφαρμογές Γεωπληροφορικής της ειδικότητας "Τεχνικός Δομικών έργων και Γεωπληροφορικής" του Τομέα Δομικών Εργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, οι μαθητές θα δημιουργήσουν ένα αρχείο δεδομένων shapefile για το GIS στο οποίο θα καταχωρηθούν οι θέσεις των κτιρίων και οι πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί γι αυτά. Το αρχείο αυτό θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα geodata.gov.com για κοινή χρήση. 
Τέλος, θα διοργανωθεί εκδήλωση / παρουσίαση με θέμα "η γειτονιά μας" η οποία θα απευθύνεται στους μαθητές του σχολείος αλλά και στους μαθητές των γειτονικών σχολείων καθώς και στους κατοίκους της γειτονιάς. 
Tο έντυπο υλικό της εκδήλωσης (αφίσα, προσκλήσεις κλπ) θα δημιουργηθεί από τους μαθητές του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών με την επίβλεψη και καθοδήγηση των καθηγητών τους.

Σχόλια

  1. Γειά σας
    Είμαστε μία ομάδα που ενδιαφερόμαστε για την Αρχιτεκτονική μας Κληρονομιά. Εδώ και έναν χρόνο συλλέγουμε και κωδικοποιούμε πληροφορίες (περιγραφή, ιστορικό, διατάγματα χαρακτηρισμού, φωτογραφίες κλπ.) για τα διατηρητέα κτίρια σε όλη την Ελλάδα. Δηλαδή κάτι αντίστοιχο με την δική σας προσπάθεια αλλά σε πανελλήνια κλίμακα.
    Σε πρώτη φάση δημιουργήσαμε αυτό το Blog
    https://diathrhtea.blogspot.com/
    και δημοσιεύουμε το υλικό μας. Μελλοντικά θα δημιουργηθεί μία ιστοσελίδα με ένα διαδραστικό χάρτη που θα περιέχει όλες τις πληροφορίες.
    Είδαμε την προσπάθεια που ξεκινάτε για το σχολείο σας και νομίζουμε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε. Στην βάση δεδομένων που διαθέτουμε έχουμε στοιχεία σχεδόν για τα περισσότερα διατηρητέα της περιοχής σας, αλλά μας λείπουν φωτογραφίες.
    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο gkounenis@gmail.com
    Φιλικά
    ΑΝΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε! Μπορείτε να πάρετε ότι φωτογραφίες δημοσιεύουμε εδω και αν έχετε κάποια πληροφορία για τα κτίρια που καταγράφουμε θα θέλαμε πολύ να μας την δώσετε :)

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου